30 Mart 2014 Pazar

kurufasulyeden truff



Selamlar değerli dostlar ...Hanımlarda değişik tatlar arama serüvenleri hiç bitmiyor maşaallah .:)bu tarifimde onlardan biri ,kuru fasulyeden yapılmış bir pastamı desem tatlımı neyse  çok lezzetli nefis bir şey .ilk arkadaşımda kek şekline üzerine krema dökülmüş olarak yedik .arkadaşım bunu tadın, fikirlerinizi söyleyin lezzetlimi değilmi bende size içindekileri söylüycem demişti .. bizde yedik herkesten farklı yorumlar geldi sanki kestane şekeri tadı var dendi çoğunlukla çünkü çok nefisti gerçekten de banada kestane varmış gibi geldi...arkadaşım kurufasulyeyle yaptım deyince şaşa kaldık olamaz böyle birşey ya... kurufasulyeden tatlı !!! ama olmuştu hemde çok nefis bende aynı malezmeyle truff yamak nasıl olurki dedim ve denedim çok güzel  oldu. tarifimde burada:)
GEREKİ OLANLAR:
2 su bardağı haşlanmış kurufasulye
1 su bardağı tozşeker
1yumurta
1 su bardağı ceviziçi
1 paket çikolata sos(hazırlamak için süt)
piştikten sonra keke katmak için
1 çaybardağı süt iki yemek kaşığı şeker ekle(çok kuru hissederseniz süt miktarını azıcık arttırabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI:
Önceden ıslayıp haşladığımız fasulye ve şekeri rondodan iyice çekelim.
Ceviz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım. küçük boy borcamı  yağlayıp hamuru boşaltalım ve 150 derecede, üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Daha sonra soğuyan keki derin bir kap içerisine iyice ufalayalım, süt ve şeker karışımını ekleyip çok az yoğurup avcumuzun içinde cevizden büyük toplar şeklinde yuvarlayıp kağıt kaplara koyalım (şart değil tepsiyede dizebilirliniz kağıtta servis kolay oluyor)
üzerine hazırladığımız çikolta sosu döküp isterseniz süsleyip servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder