20 Nisan 2016 Çarşamba

peynirli irmik helvası


GEREKLİ OLANLAR
2 su bardağı irmik
200 gr tereyağı
200,250gr kadar kaşar peyniri
1su bardağı şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Çelik tencereye tereyağını koyup irmiğide ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım[fazla kavrulmayacak]
şekerle suyu karıştırıp üzerine dökelim pişirmeye devam edelim suyunu çekmeye başlayınca peyniri ilave edip tamamen eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirelim sıcak servis edelim .

1 yorum:

  1. Merhaba. Bir türlü tutturamadığım helvayı sayenizde tutturdum. Hem de yiyen herkes bayıldı. Buna benzer bir tarif daha görüp yapmıştım o da güzel olmuştu. Ellerinize sağlık. https://www.tahtakepce.com/

    YanıtlaSil